utorak, 17. studenoga 2015.
Kolač od oraha
Sastojci
kora:
3 kom. jaja
prstohvat soli
150 ml. ulja
150 gr. mljevenih oraha
1 paketic Prašak za pecivo Docela
200 gr. secera
300 gr. brasna
150 ml. mleko
nadjev:
300 gr. grubo mljevenih oraha
15 zlica secera
200 gr. mlecne cokolade
100 gr. cokolade za kuhanje
100 gr. napolitanki
300 gr. putera
jos:
grubo mljevenih oraha
Priprema
1.
U posudu za mucenje,stavite jaja i secer.Miksajte dok masa postane penasta,te dodajte ulje u tankom mlazu stalno miksajuci.Dodajte i mlekeo u tankom mlazu.Kada se sve lepo sajedinilo,dodajte sol,orahe te izmiksajte dok se sve lepo poveze.Na kraju dodajte brasno sa pecivom te ponovo izmiksajte dok se masa sajedini.
2.
Masu izlijte u pleh onaj najveci od pecnice oblozen pek papirom.Pecite u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni 40 minuta.Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.Kada je gotova,ostavite neka se ohladi.
3.
U serpu na vatri stavite natrganu cokoladu mlecnu i za kuhanje (koristila sam kinder cokoladice),secer i puter.Mesajte na tihoj vatri dok se sve lepo otopi.Kada se otopilo,dodajte orahe i sitno iseckane napolitanke.Promesajte da se sve lepo poveze,te ostavite neka se prohladi.Nemora biti skroz hladno,moze i mlako.
4.
Biskvit presecite na dva dela.Prvi deo stavite u pleh u koji se peko,te povrh biskvita stavite pola od nadjeva.Povrh nadjeva stavite drugu koru,pa polovinu kreme,zagladite povrsinu te pospite sa mljevenim orasima ili umucenim slagom.
5.
Ostavite kolac u hladnjak najbolje preko noci da se ukusi sajedine,potom secite na snite te posluizte.
6.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kafe.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar