utorak, 17. studenoga 2015.
Vanila mak šnite
Sastojci 10 osoba
za koru
10 belanaca
10kasika secera
200g Maka Dolcela
2kasike brasna
1 prasak za pecivo
vanil krema
10 zumanaca
1l mleka
3 Pudinga od vanilije Dolcela
1kasika Aroma vanilije
250g margarina
10kasika secera
dekoracija
100g cokolade
Priprema
1.
Za koru
Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati polako secer.
U posebnu ciniju pomesati barsno,mak i prasak za pecivo.
Lagano dodati u umucena belanca i promesati silikonskom spatulom,lagano sjediniti da masa ne padne.
Obloziti veliku tepsiju od saporeta pek papirom.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Masu izliti u tepsiju ,poravnati i peci dok ne porumeni oko 15-20minuta.
Pecenu koru prebaciti na zicu za hladjene i kad se ohladi prerezati na 2 dela da dobijete 2 kore.
2.
Za fil
Staviti na sporet oko 8dl mleka sa secerom i aromom vanile da provri.
Posebno razmutiti zumanca,puding i ostatak mleka.
Kad mleko provri skloniti sa vatre usuti zumanca sa pudingom i promesati zicom,vratiti na sporet i mesati zicom svo vreme dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin,pa fil pa sve zajedno dobro sjediniti.
3.
Koru polozite na tacnu,premazite polovinom fila,moze i malko vise,polozize drugu koru i odgore ostatkom fila.
Cokoladu otopite,izlijte na pek papir,nozem povucite tako da dobijete kockice.
stavite u frizider da se dobro stegne,pa opet tankim nozem vucite na mesto gde ste prethodno.odvojite kockite i pobacajte po kolacu 😉
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar