petak, 4. prosinca 2015.

ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT


SASTOJCI
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera


  
1 luk
150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka
1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun


  
PRIPREMA
Pileća prsa izrežite i istucajte.

Posolite i pobiberite.

U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.

Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.

Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar