petak, 4. prosinca 2015.

DUKAN ROLAT


Sastojci 
biskvit
4 jaja
1 kašikica kakao praha sa smanjenim procentom masnoće
2 kašike ovsenih/zobenih ili pšeničnih mekinja
1/2 kašikice cimeta
na vrh noža muskatnog oraha
po ukusus zaslađivača


malo soka od limuna

krema
400gr malomasnog krem sira
1dcl malomasnog mleka ili jogurta
2 kašike kisele vode
kesica želatina + 4 kašike hladne vode
malo soka od limuna
zaslađivač po ukusu
punjenje
3 kašike đžema od goji bobica ili od višanja, šumskog voća skuvanog na dukan načinn sa agar agarom

Priprema
Biskvit
1.
Razdvojiti belanca i žumanca. Žumanca penasto umutiti, dodati zaslađivač, kakao,cimt, muskatni orah i dve kašike mlevenih mekinja (ovsene ili pšenične)


2.
Belance umutiti penasto i čvrsto uz dodatk zslađivača, malo limuna ili malo soli. Ja dodajem i pršak za pecivo od alnature, jer je on kao creme of tartar utiče na stabilizaciju belanaca.

3.
Polako mešajući povezati belanca sa smesom od žumanaca.

  
4.
Prebaciti masu na papir za pečenje u velikom plehu od rerne. Donjim delom kašike ili spatulom polako razvući testo po celoj površini.

5.
Peći u vrućoj rerni na 180C petnaestak minuta. Pečeno ostaviti da se ohladi, prevrnuti na krpu i polako skinuti papir.Potpuno ohlađeno nafilovati. Ravnomerno razvući fil kašikom, naneti đžem od goji bobica ili drugog voća po dužoj strani.

6.
Umotati lagano, ko i drugi rolat, sve zajedno umototati u providnu ili alu foliju i ostavti u frižider da se stegne.

Fil
1.
Kremasto umutiti sir sa zaslađivačem,limunovim sokom, i mlekom (jogurtom) pa dodati prethodno otopljen želatin, koji je desetak minuta odležao sa 4 kašike hladne vode, baš kao što piše na uputstvu sa kesice.
Posluživanje
Uživati....po broju mekinja, pojesti u dva puta. Meni je ovo za 3-4dana...Sa đžemom od goji bobca može se i na pp dan parče....
Pravila sam i sa šumskim, još nisam slikala..

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar