Idealni za sve one koji nisu tolerantni na gluten , a jednostavni za napraviti, narocito kada imas visak bjelanjaka .
SASTOJCI
180 g tamne cokolade
3 bjelanjka
150 g secer u prahu
60 g kakaa
1 zlica gustina
prstohvat soli
PRIPREMA
1. Najprije otopi cokoladu i ostavi sa strane ( treba biti topla ne vruca ) . Secer podijeli na pola . Polovicu secera , kakao , gustin i sol prosij skupa . U zdjelu za mijesanje uspi bjelanjke i muti mikserom dok ne dobijes pjenicu . Polako dodaji drugu polovicu secera i miksaj dok bjelanci ne postanu cvrsti i sjajni na povrsini . Lagano mikserom umijesaj mjesavinu sa kakaom , te na kraju toplu cokoladu .
2. Zlicom grabi tijesto i stavljaj na lim oblozen papirom za pecenje . Peci u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva 5-6 min. Pecene pusti da se ohlade na plehu , jer su dosta mekani .
3. Hladne keksice pospi lagano secerom u prahu .
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar