srijeda, 2. prosinca 2015.

OVA TORTA JE ZALUDILA SVE SLADOKUSCE KOJI SU JE PROBALI....

Ovo je recept za najbolju Milka tortu! Pogledajte…

Sastojci
Za 4 kore:
12 bjelanaca
12 kašika šećera
200 gr mljevenih przenih lješnika
2 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
100 gr šećera


  3 kašike brašna
100 gr šećera
3 pudinga od vanile
1 litra mlijeka
200 gr. milka čokolade sa sjeckanim lješnicima
200 gr bijele milka čokolade
250 gr margarina
500 ml. šlaga
Priprema
Kora: Umutiti pjenasto 3 bjelanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje. Varjačom umješajte 50 gr. mljevenih lješnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispecite jos 3 kore.


  Fil: Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera. 3 pudinga, 100 gr. šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mlijeka. Ostalo mlijeko prokuhajte. Izmješajte žumanca i puding i zakuhajte u prokuhano mlijeko. Kuhajte jos koji minut uz stalno miješanje dok se fil ne zgusne. Podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio stavite kockice milka čokolade sa lješnicima, u drugi dio bijelu milka čokoladu. Svaki dio izmješajte da se čokolade rastope u filu.Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki dio dodajte polovinu margarina.
Filovanje torte: Kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora i dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar