srijeda, 30. prosinca 2015.

TORTA FERRERO ROCHER.



Potrebni sastojci:
Biskvit:
150 g oštrog brašna,
140 g glatkog brašna,
 1 prašak za pecivo,
1,5 žličica sode bikarbone,
12 žlica smeđeg šećera,
3 pune žlice kakaa,
2 jaja, 200 ml mlijeka,
100 ml ulja,
100 ml vruće vode,
2 žličice ekstrakta vanilije,

Krema:
500 g Nutelle,
500 g Macarpone sira,
200 g pečenih lješnjaka,

Priprema biskvita
U jednu zdjelu stavite sve suhe sastojke (obje vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i kakao) te pomiješajte tako da se sve sjedini i da nemate grudica (najbolje uzmite pjenjaču za razbijanje grudica). U drugu zdjelu stavite sve mokre sastojke (jaja, mlijeko, ulje, ekstrakt vanilije i vodu) te mikserom miksajte sve dok smjesa ne postane blijedo žute boje i pjenasta. Lagano miješajuću špatulom ili žlicom, dodajte mješavinu suhih sastojaka u smjesu od jaja. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična i glatka. Smjesa će biti dosta tekuća, ali neka Vas to ne brine. Smjesu ulijte u kalup za torte (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje. Biskvit pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C otprilike 40-45 minuta, odnosno dok Vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita izađe čista.

 Priprema kreme Dok Vam se biskvit hladi, bacite se na pripremu kreme, koja ne može biti jednostavnija. Neka Vam Mascarpone sir i Nutella budu sobne temperature. Lješnjake stavite na lim za pečenje (rasporedite ih da budu u jednom sloju i da nisu previše stisnuti zajedno) i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C otprilike 10-15 minuta (dok malo ne porumene). Izvadite ih iz pećnice i ostavite ih da se ohlade dovoljno da ih možete držati u ruci. Kad su lješnjaci ohlađeni, trljajte ih između dlanova (ili u nekoj krpi) dok ih ne oljuštite. Ovaj proces će Vam biti veoma lagan. Stavite lješnjake u sjeckalicu i nasjeckajte ih na sitnije komadiće (ili ih nasjeckajte nožem, ako Vam je tako lakše). U zdjelu stavite Mascarpone sir i Nutellu te mikserom sjedinite. Potom dodajte sjeckane lješnjake i špatulom ili žlicom umiješajte i krema je gotova. Biskvit prerežite na tri jednaka dijela te na svaki dio rasporedite trećinu kreme. Tortu ukrasite po želji. Ja sam koristila prepolovljene Ferrero Rocher kuglice. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar