srijeda, 30. prosinca 2015.

Jednostavna torta sa makom, bez pečenja.

Rozen torta sa makom

Za ljubitelje maka-savršena je!
Sastojci;
600 gr maka mlevena
450 gr šećera
8 dl mleka
250 gr margarina
250 gr plazme mlevene- može i drugi neki
3-4 kašike rum
sok od narandže
2 kesice vanil šećer

  1 pakovanje gotovih

  korica za rozen tortu
300 gr bele mlečene čokolade-Milku preporučujem
250 gr margarina
Priprema

1.
Mleveni mak,šećer i mleko skuvati. U to dodati otopljen margarin,plazma keks,rum,sok od naradže i vanil šećer.
2.
Tako je po originalnom receptu,ali meni nekako mleko i sok od narandže ne idu zajedno.
Pa sam umesto soka dodala 1 dl mleka više (9 dl umesto 8 dl).


  3.

  Sve lepo izmesati, i filovati kupljene kore za rozen.
Zadnju nemojte filovati,jer preko nje ide glazura.
Odozgo pritisnuti sa necim teškim i ostaviti tako par sati.
4.
I na kraju rastopiti 200 gr bele cokolade i margarin na pari,preliti preko.
Ja sam stavila pola,pa u ladnjak na pola sata da se malo stegne,pa ostatak glazure.
Posluživanje

Seći oštrim nožem na štanglice.
Izvor:  www.coolinarika.com



Nema komentara:

Objavi komentar