srijeda, 30. prosinca 2015.

Jabuke + Keks == Ovaj predivni kolač




SASTOJCI
•  2 kutije petit keksa

 


Za kremu
• 2 kg jabuka
•  200 gr secera
•  malo cimeta ( po zelji )
•  2 pudinga od vanilije
•  slag krema od vanilije

PRIPREMA
Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.

Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).



Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.


  Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.

Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar