utorak, 29. prosinca 2015.

Musaka od šampinjona i tikvica.

Musaka od šampinjona i tikvica



Vrijeme je za ručak! Zašto ne biste danas kuhali ovu pikantnu musaku? Briljantno uz meso ili zelenu salatu.
Sastojci

 
3 tikvice
200 g šampinjoni
100 g špinat
150 g naribanog sira
120 g naribanog parmezana
Menta, bosiljak
Maslac za prženje


  Sol, papar, Vegeta
Ljuta paprika ili chili
2 jaja
100 ml mlijeka
200 ml vrhnje za kuhanje
Priprema

1.
Nasjeckajte tikvice na kolutiće debljine oko pola centimetra.
2.
Pržite ih u maslacu i začinite po želji. Ja sam koristila sol, papar, Vegeta i čili začin. Hrabri mogu dodati tanke kriške čhili-a.
3.
Nek se malo osuše na papiru za kuhinju tako da papir upije višak masnoće.

4.
Narežite šampinjoni poput tikvice. Pržite ih u istoj tavi u kojoj ste pržili tikvice. Slobodno dodajte više maslac ako vam je potrebno. Pustite da se ohlade na papiru za kuhinju.


  5.
Ova musaka ima tri sloja. Ja sam koristila kalup s mjerama 28x18 cm. Napravite donji sloj od jedne trećine tikvica tako da ostanu dvije trećine.

6.
Rasporedite pola količine naribanog sira, šampinjona, špinata, mente i bosiljka.

7.
Ponovite jedan put na isti način kao prvi sloj. Preostalim tikvicama napravite treći i zadnji sloj, bez šampinjoni i biljke.

8.
Umutite jaje i dodajte vrhnje i mlijeko. Prelijte preko kalupa i pospite parmezanom.

9.

  Pecite na temperaturi od 180°C otprilike 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da malo ohladi prije posluživanja.
Savjet

Ako koristite smrznuti špinat provjerite da je potpuno se odmrznuo da musaka ne postane vodenasta.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar