četvrtak, 3. prosinca 2015.

MM(mak maskarpone)TORTA


Sastojci

BISKVIT: 5 jaja
170 g brašna
100 g maka (mljevenog)
160 g šećera
50 g oraha (mljevenih)
150 ml mlijeka
80 g margarina
2 Vanilin šećer Dolcela
1 prašak za pecivo Docela
nekoliko kapi arome od vanilije

CRVENA KREMA: 230 g šumskog voća smrznutog
60 g šećera
40 g gustina
30 g margarina
150 ml vode

MASCARPONE KREMA: 5oo g mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
80 g šećera u prahu
2 kom kremfixa

JOŠ POTREBNO (za ukrašavanje): 200 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
malo mljevenih oraha
perlice, ribana čokolada itd.

Priprema

 

BISKVIT: Margarin otopiti u mlijeku na laganoj vatri.

Brašno, mak, vanilin šećer, orahe i prašak za pecivo pomiješati u jednoj zdjeli.

Jaja i šećer miksati dok ne dobijemo pjenastu strukturu, dodati suhe sastojke i aromu vanilije, lagano izmiksati te dodati otopljeni margarin u mlijeku te sve dobro izmiksati.

Dno kalupa za torte (28cm) obložiti papirom za pečenje, izliti smjesu te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 30 minuta,(provjeriti čačkalicom je li pečen)

Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i naopako ga okrenuti te pustiti da se ohladi.

Ohlađen biskvit prerezati te ga lagano natopiti mlijekom ili prokuhanom vodom sa šećerom.

 

CRVENA KREMA: U dublju posudu staviti šumsko voće sa šećerom i otopiti ga na sobnoj temperaturi ( dok radite biskvit neka se otapa).

Posudu staviti na štednjak na laganu vatru.

Gustin otopiti u vodi te kada voće prokuha, dodati mu gustin i skuhati gustu kremu.

Kada se krema malo ohladi dodati margarin i izmiješati.

Donji dio biskvita vratiti u kalup te ga premazati toplom crvenom kremom.

 

MASCARPONE KREMA: U dublju posudu staviti mascarpone dodati mu vrhnje za šlag, šećer u prahu i kremfih te miksati dok ne dobijemo čvrstu kremu.

Kremu ravnomjerno rasporediti po crvenoj kremi, pokriti drugim dijelom biskvita te ostaviti u frižideru preko noći da se stisne.

Tortu premazati šlagom dobivenim od 200 ml vrhnja i 1 kremfixa, posipati orasima ili ukrasiti po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar