utorak, 1. prosinca 2015.

GIOTTO TORTA S BOROVNICAMA



SASTOJCI
20 dag brašna
2 m.ž praška za pecivo
15 dag šećera
prstohvat soli


 
1 žutanjak
5 dag maslaca ili margarinaa
4 jaja
1 vanilin šećer
5 dag škrobnoga brašna(gustina)
750 ml slatkoga vrhnja za šlag
25 dag borovnica
1 pakiranje giotto kuglica(4*10 )
2-3 v.ž marmelade ili džema po želji
2 kremfixa


 
PRIPREMA
Zamijesite tijesto od 15 dag brašna,1 male žličice praška za pecivo,prstohvata soli,5 dag šećera,žutanjka i 5 dag maslaca.Pokriveno stavite na hladno oko 1/2 sata.Tijesto razvaljajte i izbodite vilicom,stavite peći u okrugli kalup za torte promjera 26 cm.Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.Ohladite.

Za biskvit razdvojite jaja pa izmiksajte čvrsti snijeg od bjeljanjaka.Dodajte preostalih 10 dag šećera i vanilin šećer,pa žumanjke.I na kraju  po 5 dag brašna i gustina te malu žličicu praška za pecivo.Pecite u istome kalupu kao i mlinac(26 cm) na 175 stupnjeva oko 20 minuta.Ohladite pa prerežite.

Izmiksajte šlag s kremfixima..Pa u 1/3 dodajte 18 smrvljenih kuglica giotto kuglica i borovnice.

Koru stavite na dno i stavite obruč od kalupa.Koru premažite s otopljenom marmeladom po želji(breskve,borovnice...).Poklopite s 1 dijelom biskvita i lagano pritisnite rukama.Gore stavite kremu od šlaga ,borovnica i giotto kuglica.Prekrijte 2 dijelom biskvita i premažite s drugom trećinom šlaga.

Ja sam jednu trećinu šlaga ostavila za drugi dan i njime premazala tortu sat prije posluživanja kad sam maknula obruč.Ukrasite s preostalim giotto kuglicama i borovnicama.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar