ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Brza pita s jajima.

Pita s jajima

Još jedan recept od Anabel L.....Za sve one koji preko pp pitaju gdje sam i što me nema???Hvala svima i koji su komentirali i isprobavali moje recepte-odgovorit ću na sve poruke čim si osposobim laptop....Do tada budite mi dobro i kuhajte fino!!!
Sastojci

tijesto;
oko 4 dcl brašna glatkoga
15 dag maslaca
4 v.ž vode
1 m.ž soli
nadjev;
15 dag špeka(slanine...)
3 kuhana krumpira
10 jaja
1 dcl

  mlijeka

  sol,papar,vegeta
2 v.ž svježih začina(bosiljak,peršin,mladi luk...)ili suhih
Priprema

1.
Zamijesiti tijesto od brašna,maslaca, soli i vode pa ga staviti u frižider.Skuhati 2-3 krumpira(ja sam ih narezala na šnitice da se prije skuhaju).Špek i začinsko bilje sitno nasjeckati.U kalup (ja koristila okrugli promjera 30 cm)a može i pravokutni staviti pek papir i razvaljati 2/3 tijesta tako da rubovi budu podignuti oko 2 cm.
2.
Po tijestu rasporediti špek,kuhani krumpir,začiniti.
3.
Na pitu tada razbiti oko 6-8 cijelih jaja.


  4.

  Preostala jaja izmiješati s mlijekom ,pa tom mješavinom zalijati pitu.Paziti da se ona cijela jaja ne razbiju već moraju ostati cijela.
5.
Od ostatka tijesta kojeg razvaljamo tanko kao i 1 dio tijesta narežemo široke trake oko 1,5 cm i stavimo ih preko pite tako da napravimo rešetku.Premažemo s razmućenim žumanjkom s malo vode.
6.
Pečemo oko 12 minuta na 200 stupnjeva, i onda još oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Izvor:   www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar