ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

TUXEDO CAKE...



SASTOJCI
1 salica 250ml.

Biskvit:
116gr. putera
1 salica secera
1 zlicica ekstrakta vanile
2 jaja
100gr. brasna
1/2 salice kakaa u prahu Dolcela
1/4 zlicice pola praska za pecivo
malo soli


 

FILL:
226gr. krem sira
1 salica secera u prahu(ja dodala 1/2 salice)
1 zlicica vanille extrakt
1/2 salice slatkog vrhnja
100gr. cokolade za kuhanje(glazura)


 

PRIPREMA
BISKVIT:
Otopite puter. U otpoljeni puter dodajte secer i vanillu extrakt i miksajte.Dodavajte jedno po jedno jaje. Pomijesajte brasno,kakao,prasak za pecivo i malo soli.Postepeno dodavajte u puter smejsu i miksajte.

Pleh za torte(20 ili 23 cm) oblozite sa alu folijom i pospricajte ili premazite sa uljem.
Istresite tijesto i ravnomjerno razmazite.
Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C 25min.Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.

FILL:
Utucite slatko vrhnje da dobijte slag.
U omeksali krem sir dodajte secer u prahu i vanillu extrakt.Miksajte sve zajedno.Na kraju dodajte umuceni slag i dobro  IZMJESAJTE SA SPATULOM...
Premazite fill.
Napravite cokoladnu glazuru i premazite preko filla.
Ostavite da odstoji 1h u fridzu prije posluzivanja.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar