subota, 21. studenoga 2015.

TROSTRUKI UŽITAK

slika-1-4-e1443599489546

SASTOJCI
Biskvit:
• 6 bjelanjaka
• 2o dkg šećera
• 15 dkg mljevenih oraha
• 3 žlice brašna
• 1/2 praška za pecivo



Krema:
• 6 žumanjaka
• 20 dkg šećera
• 2 pudinga od vanilije
• 3 žlice brašna
• 2 dcl mlijeka
• 5 dcl mlijeka
• 25 dkg margarina
• 5 dkg čokolade za kuhanje
• 2-3 žlice mljevenih oraha za dekoraciju

PRIPREMA
Priprema biskvita:
6 bjelanjaka dobro smiksati i postepeno dodavati 20 dkg šećera dalje miksajući, nakon toga dodati žlicom 15 dkg mljevenih oraha, 3 žlice brašna i 1/2 praška za pecivo. Sve lagano izmješati, ja to radim drvenom žlicom.

 
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 st.C, najduže 12 minuta, osim ako pećnica jako sporo grije ili slabije peče. Dimenzije tepsije 20x37x5 cm, to može biti i cm manje ili više.
Izvaditi iz pečnice i ohladiti.

Priprema kreme:
6 žumanjaka smiksati sa 20 dkg šećera.
U drugoj posudi izmješati 3 žlice brašna, 2 pudinga od vanilije i 2 dcl mlijeka.
Nakon toga sjediniti žumanjke i smjesu pudinga i brašna.
Sve skupa staviti kuhati u 1/2 litre mlijeka.

Ohladiti kremu često mješajući i u nju izmiksati omekšani margarin.
Kremu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati 5 dkg rastopljene i prohlađene čokolade za kuhanje.

Filovanje kolača:
1. Na biskit staviti svijetlu kremu.
2. Zatim preko kreme posložiti Petit Beurre kekse
umočene u mlako mlijeko.
3.Preko keksa namazati tamni dio kreme
4. Po vrhu kolača na kremu posuti mljevene orahe

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar