subota, 21. studenoga 2015.

PIROSKE! AKO OČEKUJETE GOSTE ONE SE BRZO NAPRAVE A IZVANREDNE SU



SASTOJCI
350 g brasna
150 g kuvanog krompira
20 g kvasca
1 kasicica soli
50 g maslaca



2 zumanca
oko 1,5 dl mleka

NADEV
150 g praske sunke
1,5 dl kiselog vrhnja
seckani persun
biber

PRIPREMA
1.
Zamesiti testo od brasna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, zumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko.
2.
Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: sunku iseckati na sitne kockice, zaciniti biberom, dodati seckano persunovo lisce i pavlaku, te sve dobro izmesati.

  3.


Razviti testo debljine 0, 5 cm, izrezati pravougaonike 8×4 cm.
4.
Na sredinu svakog pravougaonika, po duzini staviti nadev, oblikovati pirosku i odloziti na tanjir, tako uciniti i sa ostalim testom.
5.

  Kad smo napravili sve piroske, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko prziti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja.
6.
Posluziti ih dok su jos tople uz jogurt ili kiselo mleko.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar