četvrtak, 26. studenoga 2015.

NAPUHANCI OD SIRA



SASTOJCI
200 gr. sira tipa trapista,gaude
1 jaje
150 gr. Pšenično glatko brašno Podravka


 

0,50 dcl. mlijeka
3 žlice tekućeg jogurta
1/2 kesice prašak za pecivo
prstohvat soli i papra


 

PRIPREMA
1. Pečnicu uključimo na 190 stepeni, pleh obložimo papirom za pečenje.
Izmutimo viljuškom jaje, dodamo jogurt i mlijeko.

2. Izmješamo brašno i prašak za pecivo. Dodamo sol,papar i izmješamo. Dodamo suhu smjesu u tečnoj smjesi i lepo izmješamo. Na kraju dodamo naribani sir na krupnom djelu ribeža i kuhačom lepo izmješamo. Količinom od jedne žlice stavljamo hrpice na rastojanju jer se kod pečenja napuhaju i rašire. Zatim kad se malo ohlade padnu malo.

Pečemo ih 12-14 min, pazite da ne postanu braon boje, moraju da budu zlatno svjetle boje.

Posluživanje
Poslužite ih za doručak ili večeru sa jogurtom ili kiselim mlijekom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar