nedjelja, 22. studenoga 2015.

“Keiser” peciva

keiser-peciva-076d4423f68a0078ac04e36e2109187c_view_l

Sastojci
tijesto 1

130 gr brasna tip 550
85 gr vode
4 gr svjezeg kvasca
3 gr soli
tijesto
tijesto1
390 gr brasna tip 550
35 gr razenog brasna tip 1150
240 gr vode
4 gr soli
1 puna kasicica mekog putera



 


Priprema
1.
Za tijesto 1 sve sastojke izmijesati u zdjeli,poklopiti i ostaviti na temp.4-5° da stoji 3 dana.

2.
Nakon 3 dana u zdjelu staviti tijesto 1 i sve ostale sastojke i u kuhinjskoj masini mijesiti 5 minuta na najnizoj ,zatim 7-8 minuta na srednjoj brzini da se dobije glatko tijesto.Pokriti i ostaviti na toplo 90 min da raste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,podijeliti na 9 jednakih dijelova i svaki oblikovati u kuglicu.Ostaviti 10 minuta da stane pa ih dlanom pritisnuti da se dobije krug promjera 10 cm.Ostrim nozem na svakom pecivu zasjeci + ,poredati ih na papir posut brasnom sa zarezanim dijelom prema dole.Ostaviti 60 minuta da narastu.
3.
Rernu zagrijati na 230° i u rernu staviti posudu sa vrelom vodom.Narasla peciva lagano prevrnuti tako da sad zarezani dio bude gore,poprskati vodom i peci 20 min.5 minuta prije kraja pecenja jos jednom poprskati vodom.Ohladiti.

Nema komentara:

Objavi komentar