subota, 21. studenoga 2015.
Indijaneri
Sastojci
Za biskvit:
3 žumanjka
60 g šećera
90 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
4 bjelanjka
Za čokoladnu ocaklinu:
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca ili margarina
Za nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
20 g Džema višnja Podravka
Priprema
1.
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa u njega postepeno umiješajte najprije šećer, a zatim polagano dodajte žumanjke. Nakon toga, kuhačom umiješajte prosijano brašno.
2.
U tepsiju stavite namašćeni pergament papir i nanosite pripremljenu smjesu u obliku malih hrpica. Pecite na temperaturi od 185°C oko 10 minuta.
3.
Polovicu ispečenih hrpica premažite po gornjoj površini tankim slojem džema, a zatim ih prelijte čokoladnom ocaklinom i ostavite da se posuše.
4.
Slatko vrhnje s dodatkom šećera istucite u šlag.
5.
Priprema ocakline: vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.
6.
Još toplu ocaklinu prelijte preko kolača.
Posluživanje
Neprelivene hrpice nadjenite tučenim slatkim vrhnjem i pokrijte hrpicama prelivenima čokoladom.
Savjet
Indijaneri se u pravilu peku u posebnom limu s okruglim udubinama. Pečenje možete pojednostaviti tako da pripremljenu biskvitnu smjesu pečete na ravnom limu, a poslije izrezujete krugove.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar