ponedjeljak, 16. studenoga 2015.
DŽEM OD JABUKA I ARONIJE
SASTOJCI:
3 kg jabuka
500 gr aronije
5 dcl vode
1 kg šećera
PRIPREMA:
Jabuke oguliti i iseći na komadiće, aroniju očistiti od peteljki, oprati i dobro ocediti.
Voće staviti u posudu, naliti sa 5 dcl vode i kuvati 20 minuta.
Kuvano voće usitniti u kašu štapnim mikserom, dodati 1 kg šećera i kuvati oko 40 minuta ( zavisi koliku gustinu džema želimo) na jačoj vatri uz stalno mešanje.
Vruć džem sipati u tegle ( za vreme kuvanja džema tegle smo grejali 30 minuta u rerni zagrejanoj na 100°C.džem od aronija kolaž
Tegle zatvoriti metalnim zatvaračima, staviti u zagrejanu rernu na 100°C, grejati 10 minuta, pa rernu isključiti i ostaviti da se tegle ohlade u rerni.
kuvajmo-blogovski.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar