ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

DIVNI KEKSICI SA LJESNJACIMA KOJI SE TOPE U USTIMA: LJESNJAK PRUTICI...



SASTOJCI
1 cup 250 ml.
3 cups brasna
1/2 zlicice praska za pecivo


 
malo soli
16 zlica(2 stick) putera(226 gr.)
1 1/2 cup secera u prahu
1 veliko jaje
2 zlicice vanille extrakt
2 cups mljevenih ljesnjaka


 
PRIRPEMA
Puter ostavite na sobnoj temperaturi.
Ljesnjake ispecite na 200C 10tak. min i ohladite.
Ljesnjake sameljite.

U brasno dodajte prasak za pecivo,sol i polovicu mljevenih ljesnjaka.
Miksajte omeksali puter i secer u prahu u pjenastu masu.U to dodajte jaje i vanillu extrakt.U to dodavajte smjesu brasna i mijesajte da se sjedini.

Pravite male kuglice a zatim ih formirajte u deblje prutice.Prutice valjajte u mljevene ljesnike a zatim ih stavljajte u pleh oblozen sa pek papirom.

Kada ste zavrsili stavite pleh u fridz oko 30 min. da se prutici stvrdnu.
Nakon 30. min stavite da se peku u zagrijanu pecnicu na 176C oko 18 tak. min.

Od smjese izade oko 30-35 prutica..

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar