nedjelja, 22. studenoga 2015.
Biskvit s pjenom od sira
Sastojci
Za tijesto:
3 jaja
180 g šećera
3-4 žlice kipuće vode
180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
malo Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
600 g svježeg kravljeg sira
400 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
korica limuna
Priprema
1.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, pa naizmjence dodajte vodu i brašno izmiješano s praškom za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka.
2.
Biskvit pecite u namašćenom plehu (vel. 30×20 cm) 15 – 20 minuta na 180 °C.
3.
Priprema pjene od sira: svježi sir dobro ocijedite i propasirajte, dodajte naribanu koricu limuna, pa pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje, u koje ste utukli šećer u prahu.
4.
Ohlađeni biskvit razrežite napola i nadjenite pjenom od sira, a površinu pošećerite.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Po želji, uz ovaj ukusan kolač možete poslužiti i breskve iz kompota.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar