nedjelja, 15. studenoga 2015.
VINJANSKA ŠTRUDLA
Sastojci
Potrebno:
1 paket lisnatog tijesta
5 kom jabuka
3 kom očišćenih i oguljenih breskvi
2 vrećice vanilin šećera
10 dag mljevenog keksa
-- šećera po želji i ukusu
Ostalo:
1 žutanjak
-- šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Rastanjite lisnato tijesto, i to oba odjednom.
2.
Priredite sve sastojke, jabuke ogulite i naribajte ih direktno na tijesto, (ovo je veoma važno, jer ako jabuke stoje naribane, onda veoma brzo oksidiraju i štrudla nije lijepe svijetle boje), dodajte odozgo breskve, pospite keksom i šećerom.
3.
Smotajte štrudlu na šire, premažite žutanjkom .
4.
Stavite peći na 180°C oko pola sata, dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Posluživanje
Pošto mi se žurilo, radila sam sa kupovnim tijestom, no najčešće je volim raditi sa “tijestom za sve” koje sam koristila u ovom receptu .
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar