srijeda, 25. studenoga 2015.

VANIL KREM ŠTRUDLA! JAKO JEDNOSTAVNA, MIRISLJAVA I FINA! UKUSOM MALO PODSECA NA KREMPITU...



SASTOJCI
500 gr kora

ZA PRVI FIL
3 veca jaja

  3 kasike secera
1 solja (2 dl) ulja


pola solje psenicnog griza
1 solja jogurta
1 kesica praska za pecivo

ZA DRUGI FIL
1 l mleka
9 kasika secera
3 pudinga od vanile


PRIPREMA

  Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.

Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)

Slagati kore - na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za  manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sacekati da se prohladi, pa iseci i  posuti secerom u prahu.

Posluživanje
Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli ;))

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar