utorak, 3. studenoga 2015.

TIRAMISU S UKUSOM NARANCE! PREDOBAR TIRAMISU :



SASTOJCI
250 g. mascarpone sira
200 ml. slatko vrhnje
1 vanilija secer
4 kas. jake kave
5 kas. friskog soka od narance
4 pune kas. secera u prahu
3 lista zelatine

 
15-18 komada plazma keksa ili piskote
gorki kakaao
amaretto liker+mlijeko

PRIPREMA
1.
Zelatinu natopiti u hladnu vodu da nabubri oko 10 minuta.
2.
Slatko vrhnje istuci u cvrst slag.
3.
Mascarpone lagano miksati, dodati hladnu kavu, sok od narance, secer i vanilin secer.
4.
Zelatin nakon 10 minuta izvaditi iz vode, dobro ocjediti i staviti u serpicu na laganu vatru da se istopi, bez icega.
5.
To sve ide jakooo brzo, dobro paziti.
6.

 
U zelatin dodati 2 kasike mascarpon kreme pa istresti u ostalu kremu i na kraju sjediniti sa slatkim vrhnjem.
7.
Sve dobro lagano izmiksati, probati ako nije slatko dodati jos malo secera.
8.
Pripremiti vece case.
9.
Ako su case kao moje na dnu uze onda 2 keksa ako su sire onda po 3 keksa.
10.
Na dno staviti 2 izlomljena keksa preliti mjesavinom amaretta i mlijeka, 2 kasike kreme, 3 keksa, preljev od amaretta pa opet 2 kasike kreme, odozgo posuti gorkim kakaaom.
11.
Pustiti u frizider da se hladi oko 1-2 sata, pa uzivati :))
12.
Dobar tek!
Posluživanje
Po zelji moze i vise soka od narance sve zavisi koliko volite.
Cure koje su probale bez zelatine stavile su kremfix i kazu da moze i tako :) vjerujem, jer se to i vidi, pa za sve one koji ne zele koristiti zelatinu evo nacina ;)
Recept je s interneta.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar