nedjelja, 22. studenoga 2015.

ŠTANGLE SA SUVIM ŠLJIVAMA I KOKOSOM




Sastojci:
  Potrebno je:
 1/2 lista većih oblandi
  Za tamni deo:
 600 gr suvih šljiva
 1 dcl vode
 125 gr maslaca ili margarina
 200 gr čokolade
 100 gr mlevena keksa
  Svetli sloj:
 200 gr šećera
 2 dcl vode
 125 gr maslaca ili margarina
 250 gr kokosa
  Preliv od čokolade:
 100 gr čokolade
 4 kašike ulja

Priprema:
Suve šljive samleti ili sitno iseckati. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa ( keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
2
Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se hladi.
3
Svetli deo: U posudu staviti 200 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi pa dodati 125 gr maslaca da se istopi, pa dodati 250 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj seckalici)
4
Belu masu dok je još topla staviti preko tamne mase.
5
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.

Izvor : omiljenirecepti.blogspot.rs

2 komentara: