petak, 20. studenoga 2015.

SAVRŠENA TORTA



Sastojci
biskvit
4 jaja
4 žlice vode
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 red crne čokolade(10g)
namaz od višanja
1 staklenka višanja
3 žlice gustina
100g šećera
krema
250g krem sira
350g slatkog vrhnja
100g bijele čokolade
100ml mlijeka
6 listića želatine
150g šećera
glazura
90g crne čokolade
150ml slatkog vrhnja

Priprema
1.
Odvojite bjelanjce od žumanjaca.
izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.
Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.
Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta
2.
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torte
3.
Višnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.
Još vruće prelijte po biskvitu
4.
KREMA:

u 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.
Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte.Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako .
zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjama
5.
Slatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po torti
Tortu dobro ohladite i ukrasite po želji

Nema komentara:

Objavi komentar