utorak, 3. studenoga 2015.

RIGOLETO – ODLIČAN RECEPT ZA ONE KOJI VOLE SITNE KOLAČIĆE SA KAKAOM I ČOKOLADOM. KOLAČIĆI MOG DRAGOG.



SASTOJCI
Za testo
90 g šećera u prahu
1 veće jaje
40 g kakaa prosejanog
140 g brašna prosejanog
100 g margarina


 
Za fil
đžema po želji
Za umakanje:
čokolada za kuvanje


 
PRIPREMA
1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.
Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.

Izvor: http://www.receptibox.com/

Nema komentara:

Objavi komentar