Sastojci:
BEZE KORE:
7 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica jabučnog octa
KREMA:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za beze kore:
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
Za kremu:
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak. Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag. Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
Nema komentara:
Objavi komentar