ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

NUTELLA PANNA COTTA SAVRŠENOG OKUSA

panna-cotta-sa-nutellom

SASTOJCI

PANNA COTTA:
500 ml šlaga
300 ml punomasnog mlijeka
350 gr nutelle
15 gr želatine u prahu
2 vanilin šećera
PRELJEV:
50 gr čokolade za kuhanje
50 gr nutelle
100 ml šlaga
DEKORACIJA:
50 gr bijele čokolade (može i malo manje)
izrezivač srca
KAKO SE RADI PANNA COTTA

1. Želatinu izmiješajte sa 5 žlica vode i ostavite desetak minuta da nabubri.

želatina u vodi

2. Šlag, mlijeko, vanilin šećer stavite na vatru da se dobro ugrije (do vrenja).
3. Sklonite s vatre i dodajte nutellu sobne temperature, polako miješajte dok se ne sjedini.

nutella u vrhnju

4. Želatinu otopite u lončiću na najmanjoj vatri, inače ja je još podignem i držim u zraku dok miješam, da mi ne bude vruća, tako je mogu odmah sipati.
5. Lagano ulijevajte u smjesu i miješajte.

otapanje želatine

6. Nakon što ste sve sjedinili izlijte u kalup.

izliti u kalup

7. Ostavite u frižideru da prenoći i tako se stegne.
8. Slijedeći dan kada ju odlučite izvaditi, prvo prstima odvojite od kalupa, lagano pritiskajući prema dolje i povlačeći unutra.

pritisak prstima

9. Donji dio kalupa uronite u vrelu vodu nekih desetak sekundi, ali pripazite ako primjetite da slučajno voda počne ulaziti, samo izvrnite na tacnu, što morate svakako učiniti.

kalup u vodi

10. Učinit ćete to tako što ćete tacnu prisloniti uz kalup i sve zajedno preokrenuti.
11. Vratite u frižider da se sve još malo stegne.

PRELJEV OD NUTELLE

1. Šlag ugrijte do vrenja.
2. Prelijte preko iskidane čokolade i nutelle.
3. Sve lagano miješajte dok se ne sjedini.
4. Ostavite malo da odstoji dok se ne zgusne (ne puno), ali pripazite da se može razlijevati po panna cotti. Bilo bi dobro da je preljev mrvicu rjeđi nego na slici (bilo bi zgodnije raditi sa njime).

preljev od nutelle

DEKORACIJA OD BIJELE ČOKOLADE

1. Na pari istopite čokoladu.
2. Prelijte po masnom papiru, koji ste postavili na neku tacnu.
3. Razvucite čokoladu po cijelom papiru, nije potrebno da bude jako tanko.

razmazana čokolada

4. Stavite u zamrzivač koji minut da se stisne.
5. Ukoliko se previše stisnulo da se ne može izrezivati, ostavite kratko da odstoji.
6. Izrezivačem izrežite koliko vam je potrebno srca, možete još malo vratiti u led ako primjetite da su omekanila.

izrezivanje-srca

7. Nakon hlađenja stavite na panna cottu.

Nema komentara:

Objavi komentar