utorak, 17. studenoga 2015.

NON PLUS ULTRA



Sastojci:
Za tijesto:
280 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g maslaca
3 žumanca
50 g šećera

 
1 Vanilin šećer Dolcela

Za nadjev:
3 bjelanjka
200 g šećera u prahu
150 g Džema marelica Podravka

Priprema:
Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon što

 
je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga. Za nadjev bjelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu.

Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite. Pečene kolutiće premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar