petak, 20. studenoga 2015.

NEPEČENI KOLAČ SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA ZA POLA SATA

Cheesecake s čokoladnim lopticama

Sastojci

 1 Cheesecake Dolcela By Podravka
 1 žlica kakaa
 3 žlice mlijeka
 60 g maslaca



   350 ml mlijeka
 300 g svježeg sira (mascarpone)
 150 g čokolade
Priprema

Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.




Stavite u hladnjak na 20 minuta.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
Posluživanje

 
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar