petak, 20. studenoga 2015.

MUĆKALICA NA MAMIN NAČIN



Zemljanu posudu premazati mašću, a onda u nju staviti luk, papriku i meso. Sve lepo promešati, posoliti, dodati začine po ukusu i kašičicu aleve paprike.
SASTOJCI:
2- 3 glavice crnog luka
7- 8 paprika
300- 400 g svinjskog mesa ( od buta)
so, suvi biljni začin – po ukusu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika svinjske masti
PRIPREMA:
Luk iseckati na rebarca, papriku na kockice, a meso na sitnije komade.
Zemljanu posudu premazati mašću, a onda u nju staviti luk, papriku i meso. Sve lepo promešati, posoliti, dodati začine po ukusu i kašičicu aleve paprike.
Zatim naliti sa malo vode, poklopiti ( poklopcem ili alu- folijom) i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 220 C oko sat vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar