ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

JEDNOSTAVNI CHEESECAKE SA BELOM COKOLADOM



SASTOJCI
Podloga
200 gr integralnog keksa ( dige stive )
50 gr putera



Krema
450 gr bele cokolade
400 gr krem sir
300 ml slatko vrhnje
4 jaja
2 zlicice vanilje secera



PRIRPEMA
Ukopcati pecnicu na 180 stupnjeva.

Pripremiti okrugli kalup ( 23 cm ).

Rastopiti puter i Samleti kekse. Pomesati kekse sa rastopljenim puterom te utisnuti u dno kalupa. Peci 5 min a zatim smanjiti temperaturu na 140 stupnjeva.

Zagrejati slatko vrhnje i u vrelom vrhnju rastopiti belu cokoladu. Dobro promesati da se cokolada skroz rastopi. Prohladiti. Ostaviti sa strane.

Krem sir, vanilija secer i jaja izmiksati. Umiksati u mesavinu krem sira smesu od bele cokolade. Izvana kalup obloziti sa 2 do 3 sloja alumijske folije tako da ona dopre do rubova kalupa ( ovo je vazno jer ce se kolac peci u parnoj kupelji a folija ce spreciti prodiranje vode u kolac ). Poloziti kalup sa kolacem u duboki lim u kojeg uliti 1.5 litra vruce vode. Smesu od sira  Istresti na podlogu od keksa i peci 1 sat bez otvaranja pecnice.

Peceni kolac ostaviti nekih 45 minuta u odskrinutoj pecnici i ugasenoj pecnici.

Ohladiti u frizideru
Posluziti sa svezim vocem.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar