Ovi su kiflice koje najcesce pravim. Jednostavne su, unutra mekane a odozgo krckave. Odmah se umese, nema cekanja kvasca da nadoge kao ni testa da nadoge. Umesite testo i odmah pocnite s radom. Nama su predivne, a mozda se i nekome od vas dopadnu.
Sastojci
1,200gr brasno
500mi toplo mleko
2 kocke svezeg kvasca
1kasika secera
150ml ulje
2kom jaja
3kasicice soli
1 jaje za premazivanje
250gr margarina
susam za posipanje
seme lana za posipanje
Priprema
1.
Rastvorite kvasac u toplo mleko, dodajte ostale namirnice i na kraku dodajte brasno. Umesite glatko testo, i podelite na deset jufki.
2.
Od svake jufke razviti okruglu koru i presecite na deset delova. Na svaki deo na pocetku stavite po malo izmrvljenog sira, skupite krajeve sa obe strane i uvijte kiflicu, kao na slici.
3.
Ovo ponoviti sa sve jufke i gotove kiflice staviti u namascen pleh, /od ove doze ispekla sam tri pleha kiflica/.
4.
Kiflice premazite umucenim jajetom i pospite susamom. Preko kiflica stavite margarin, kao na slici.
5.
Pola kiflice posula sam sa semenom lana. Vi mozete staviti seme po vasoj zelji.
6.
Nadosle kiflice pecemo na 200stepeni oko 30 minuta.
7.
Pecene kiflice sa semenom lana.
Posluživanje
Kiflice posluzite sa onome sto volite. Vas je izbor.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar