utorak, 24. studenoga 2015.
JAFFA TART
SASTOJCI
Prhko tijesto
• 220 g brašna
• 110 g hladnog maslaca
• 50 g šećera u prahu
• 1 žumanjak
• ribana korica jedne naranče
• prstohvat soli
Choco orange nadjev
• 600 ml mlijeka
• 2 pudinga čokolada-naranča
• 6 žlica šećera
• 1 žličica likera od naranče (po želji)
• 50 g tamne čokolade (za kuhanje)
• 50 g maslaca
Žele od naranče
• 300 ml narančinog soka
• 2 žlice šećera
• 2 ravne žlice gustina
PRIPREMA
Pomiješajte brašno, šećer u prahu, sol i narančinu koricu. Dodajte na listiće rezan hladan maslac i žumanjak i umijesite prhko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
Pećnicu ugrijte na 170C.
Tijesto razvaljajte i prebacite u namašćen i pobrašnjen kalup, izbockajte vilicom i pecite 15ak min. Ostavite da se prohladi dok pripremite nadjev.
Napomena: Za pečenje možete koristiti okrugli kalup za pite promjera 26-28 cm ili pravokutni kalup 12x25 cm – u tom slučaju će vam ostati nešto tijesta, koje možete zamrznuti i koristiti kad vam zatreba ili ga odmah iskoristite i napravite, uz ovaj pravokutni, još 6 okruglih mini tartića.
Puding i šećer razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte. U zavrelom mlijeku skuhajte puding, maknite s vatre i u vruće umiješajte žličicu likera od naranče, čokoladu za kuhanje, a potom i maslac (najbolje mikserom da se sve fino sjedini). Tako pripremljen čoko nadjev izlite preko tarta. Ostavite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, a potom prebacite u hladnjak.
Šećer i gustin pomiješajte s par žlica narančinog soka, ostatak zakuhajte, pa ulijte razmućenu smjesu naranče, gustina i šećera. Kratko prokuhajte dok se ne počne zgušnjavati. Prelijte preko ohlađenog tarta i vratite u hladnjak da se žele stisne.
Prije posluživanja ukrasite pokojim jaffa keksom ili kandiranom narančom/koricom naranče.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar