utorak, 24. studenoga 2015.
GRATINIRANE PEČURKE I JAJA
SASTOJCI
• 4 tvrdo kuvana jajeta
• 100 gr rendanog kačkavalja
• 400 gr pečuraka
• 1/2 manje glavice luka
• 200 gr kisele pavlake
• 1 žumance (ili celo jaje)
• malo ulja ili putera
• po ukusu soli i bibera
PRIPREMA
Luk prodinstati na malo ulja/putera, pa kad omekša dodati pečurke i pržiti dok ne uvri sva tečnost koju puste.
Jaja iseći na tanke koturove i poređati ih u podmazani vatrostalni sud. Sir narendati i posuti preko jaja. Prohlađene pečurke staviti preko jaja i sira.
Preliti pavlakom umućenom sa žumancetom i peći tridesetak minuta. Malo sačekati da se prohladi i poslužiti uz sezonsku salatu i čašicu vina.
POSLUZIVANJE
Jelo je zgodno da se pravi i u situaciji kada nam preostane više kuvanih jaja - posle velikih slavlja ili praznika (naročito posle Vaskrsa).
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar