subota, 21. studenoga 2015.
DOMAĆI ČIPS ZAŠTO KUPOVATI AKO JE OVAJ UKUSNI A I ZDRAVI OD KUPOVNOG
Priprema je poprilično jednostavna a grickalica koju dobivamo je savršena za filmske večeri, rođendane i druge prigodne događaje i proslave.
Sastojci
krumpir
ulje
sol
vegeta
Način pripreme
Ogulite željenu količinu krumpira i operite ga u hladnoj vodi.
Krumpir ribajte na krpu jer će ona upiti višak vlage s krumpira i pokušajte ga naribati na što tanje kriške možete.
Zagrijte ulje u fritezi ili zdjeli s uljem.
U vruće ulje stavljajte kriške krumpira te pecite čips turu po turu.
Nemojte odjednom peći preveliku količinu krumpira jer bi se mogao lijepiti.
Svaka tura čipsa se peće vrlo kratko, svega koju minutu i znati ćete da je čips gotov kad poprimi lijepu zlatno-žutu boju.
Kod vađenja dobro protresite čips da bi se riješili suvišne masti.
Postupak ponavljajte dok ne ispećete sav naribani krumpir.
Začinite čips soli i vegetom a možete dodati i druge začine po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar