četvrtak, 19. studenoga 2015.

ČOKOLADNI MUFFINI SA SRCEM OD KOKOSA



Sastojci
275 g brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
1/2 čajne žlice sode bikarbone
4 jušne žlice kakaa
1 jaje
13 dkg smeđeg šećera
8 dkg omekšalog maslaca
3 dcl tekućeg jogurta

Fil za srce muffina
10 dkg mladog sira ili abc krem sira
10 dkg kokosa

 
2 jušne žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer

za vrh muffina
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
8 dkg maslaca
kokos
čokoladne mrvice

Priprema
1.

 
Tijesto
2.
Brašno prosijte sa praškom za pecivo.
Sodu bikarbonu i kakao zajedno promješajte, i dodajte u brašno i sve
lagno sjedinite.
U drugu zdjelu umutiti zajedno :jaja, smeđi šećer, maslac, tekući jogurt.U
to lagano dodati brašno-smjesu. Dobro sjedniniti.
3.
Fil za srce muffina
Sir , šećer u prahu , vanilin šećer i 10 dkg kokosovog brašna miksati 5 min. od ove smjese napravit 24 loptice.
4.
U kalupe od muffina stavite košarice, napunite ih polovicom tamne kreme, sada u sredini svakog muffina utisnite Kokosovo srce -bijelu kuglicu.
Zatim ostatkom tamne kreme pokrijte muffine . Predhodno zagrijte pećnicu na 180 C i pecite ih 25 min. Izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade.
5.
Sada napravite glazuru od čokolade , maslaca i mlijeka. U drugu posudu izmješajte kokos sa čokoladnim mrvicama. Vrhove ohlađenih muffina uronite u glazuru pa onda u mješavinu od kokosa i čokoladnih mrvica.
Posluživanje
Muffine ostavite u papirnatim košaricama, jer se tako ne suše i ostaju vlažne i sočnije

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar