Sastojci
500 g mljevenog mesa
1 kašika Vegete
1 glavica luka
2 čena češnjaka
malo soli
po ukusu Crni papar mljeveni Podravka
1 puna kašika brašna
pola kašičice Praška za pecivo Docela
umak:
parče putera
malo ulja
1 puna kašika Gussnela Dolcela (gustina)
1 kašičica Slatka paprika mljevena Podravka
300 ml vode
1 kašičica Koncentrata rajčice Podravka
proizvoljna količina Origano sušeni Podravka
Priprema
1.
U mljeveno meso dodati vegetu, sitno ribani crni luk i protisnut češnjak, so, biber, brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjediniti, pa oblikovati ćuftice, veličine oraha. Ćuftice uvaljati u brašno.
Umak: Otopiti parče putera, dodati malo ulja. Zatim, dodati gustin, pa kratko pržiti. Dodati i mljevenu, crvenu papriku, pa sipati toplu vodu (uz neprestano miješanje)! Kada umak proključa, dodati ćuftice.
2.
Kuhati 5-6 minuta, dodati koncentrat rajčice, origano, pa kuhati još 15-tak minuta. Povremeno protresti tavu.
3.
Gotove ćuftice poslužiti uz kuhanu tjesteninu, krompir, rižu...
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar