utorak, 17. studenoga 2015.
Bečke kocke
Sastojci
6 žumanjaka
15 dag šečera
25 dag maslaca ili Rama margarina
3 jušne žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
5 žlica gorkog kakaoa
6 bjelanjaka snijeg
3 žlice ruma
1 dl vode
40 dag čokolade za kuhanje
6 dl slatkog vrhnja
Priprema
1.
Napravi snijeg od 6 bjelanjaka.
2.
Izradi maslac sa šećerom i dodaj 1 po 1 žumanjak.
3.
Brašno i prašak za pecivo prosijati zajedno sa kakaom.
Pomiješaj suhe sastojke sa kremastom masom.Uliti u namazani i pobrašnjeni pleh i stavi peče oko 30 min na 130 stupnjeva (pećnica sa ventilatorom )
Pečeno poškropi toplom vodom sa rumom. Ohladi
1.
Stavi slatko vrhnje da se zagrije (ne smije zakipiti ) pa umiješa natrganu čokoladu i miješaj da se dobro otopi. Kad se počne stezati ,prelij kolač.
Pusti da se hladi preko noći u frižideru.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar