nedjelja, 4. listopada 2015.

MALAGA KOCKE



Ukus Malaga sladoleda je poseban... Ako volite taj ukus zavolecete i ove kocke.
SASTOJCI
6 jaja
180 g. secera
180 g. brasna.

FIL I
500 ml. mlijeka
150 g. secera
80 g. pudinga od vanilije
50 g. suvog grozdja


50 ml. arome ruma (Dr.Oetker ili dr.)
200 g. maslaca.

FIL II
300 ml. latke pavlake za slag (slat.vrhnja).




PRIPREMA
1.
Rernu zagrejte na 180 °C.


Pleh vel.oko (23x34cm)oblozite papirom za pecenje i podmazite sa malo ulja.
Jaja penasto umutite,postepeno dodavajte secer i mutite dok ne pobijele i ne udvostruce se masa.Na kraju dodajte brasno i sve lagano promesajte.Sipajte masu u pripremljeni pleh,poravnajte i pecite oko 20 min.
Ohladite pecenu koru.

2.
U manju posudu stavite rum i suvo grozdje i ostavite da nabubri.
U vecu posudu stavite oko 350 ml.mlijeka i secer.
U ostatak mleka razmutite prah za puding i sve skuvajte dok se ne zgusne.
Ohladite.
Ohldjenu koru stavite na tacnu.
Penasto umutite maslac sa ohladjenom kremom,dodajte rum i grozdjice i sve dobro umutite.
Slatku pavlaku umutite u cvrst slag.
Na koru namazite kremu ,potom i umucenu slatku pavlaku.
Sve dobro ohladite.
Ukrasite po zelji ribanom cokoladom,..

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar