subota, 31. listopada 2015.

ČOKOLADNI LEDENI VJETAR



 kolac koji je apsolutni favorit svim clanovima moje obitelji. Obavezan je na svim rodjendanima, proslavama i okupljanjima.
Sastojci

Kore

 9 bjelanjaka
 30 poravnatih zlica secera
 2 zlice brasna
 1 zlica octa
 prstohvat soli
 1 zlica maraschina
Krema:

 9 zutanjaka
 700 ml mlijeka
 10 zlica secera
 8 - 9 zlica brasna
 malo vanilije
 100 g cokolade
  margarin ili maslac
potrebno je jos

 
 0,8 - 1 l slatkog vrhnja
Priprema

Zagrijte pecnicu na 150oC.
Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.

 
Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
Slatko vrhnje istucite u slag.
Na dno pravokutnog pladnja stavite jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar