subota, 31. listopada 2015.

GARAVUŠA



Orginalni naziv ove torte je "čupavi ruski kolač",sastojci su klasični za tortu od sira, uz dodatak čokolade u tijesto, što joj daje ovaj karakteristični tamni izgled

SASTOJCI
prhko tijesto
250g brašna
150g maslaca
40g šećera
2-3 žlica gorkog kakaoa
1 jaje




nadjev
500g svježeg sira
4 jaja
200g šećera
1 izribana korica limuna
2 pudinga od vanilije
400ml kiselog vrhnja
mrvice
120g brašna
2-3 žlice gorkog kakaoa
80g šećera
100g maslaca




PRIPREMA
1. Izmješajte sve sastojke za prhko tijesto(ručno) ,zatim tijestom prekrijte dno kalupa i obrub.Sada stavite sve skupa na hlađenje pola sata

2. Izmiksajte dobro jaja i šećer,zatim dodjate sir vrhnje,koricu limuna i puding,dobro sve skupa povežite da vam ne ostanu grudvice od sira ili pudinga.Pripremljenu smjesu izlijte u lim

3. Sada napravite mrvičasti posip.Sve sastojke stavite u jednu zdijelu, i ručno ili mikserom mješajte dok se ne stvore mrvice.Sada ih pospite po smjesi

4. Tortu pecite na 180 stupnjeva(predhodno ugrijana pećnica),otprilike 60-70 minuta.Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
Još jedna napomena,ako dodavate obični kakao, trebat će vam veća količina od ove jer nećete dobiti dovoljno taman biskvit, e onda smanjite dozu šećera u biskvitu i uduplajte kakao,isto vrijedi i za čokoladu u prahu.

5. Tortu servirajte uz kavu i čaj,a mogli biste malkicu i zapivati!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar