nedjelja, 4. listopada 2015.

GENIJALAN RECEPT ZA ČOKOLADNI LEDENI VJETAR UKUSAN KAO NI JEDAN DRUGI A I KOLIČINSKI GA DOSTA DOĐE





Sastojci
    Kore
    9 bjelanjaka
    30 poravnatih zlica secera
    2 zlice brasna
    1 zlica octa
    prstohvat soli
    1 zlica maraschina



    Krema:
    9 zutanjaka
    700 ml mlijeka
    10 zlica secera
    8 - 9 zlica brasna
    malo vanilije
    100 g cokolade
    margarin ili maslac
    potrebno je jos
    0,8 - 1 l slatkog vrhnja

Priprema
    1.
    Zagrijte pecnicu na 150oC.
    2.
    Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
    3.
    Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
    4.
    Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
    5.

    Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.

      6.
    Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
    7.
    Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
    8.
    Slatko vrhnje istucite u slag.
    9.
    Na dno pravokutnog pladnja stavite jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.
    http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar