SASTOJCI
50dkg Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
1/2 svježeg kvasca
2dcl mlijeka
1dcl jogurta
4 velike žlice ulja
1 mala žličica octa
1 velika žlica šećera
malo soli
1 jaje (za premazivanje napravljenih sirovih peciva)
10dkg maslaca (za premazivanje tijesta u izradi)
PRIPREMA
1.
U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer da zapjene. Kada je kvasac zapjenio, dodati ostale sastojke te zamjesiti tijesto.Ostaviti na toplome mjestu da se diže 30-40min.
Nakon toga potrebno je premjesiti i podijeliti na 12 loptica.
Svaku lopticu treba izvaljati u oblik elipse i premazati maslacem.
2.
Nakon što ste premazali, zarolajte.
3.
Te oblikujte u oblik puža.
4.
Gotove pužiće stavite u tepsiju, i još neka se dižu 15-20min, te premažite jednim jajetom. Po želji-posipajte sezamom.
Peći na 200°C oko 15min.
Pečeno poprskati hladnom vodom i pokriti krpom.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar