ponedjeljak, 19. listopada 2015.

PALAČINKA BUREK RUČAK GOTOV ZA POLA SATA!



  Ideju sam dobila tokom nedavnog letovanja na Ohridu, gde me odusevila ova pita, koja ima ukus bureka, a teksturu najfinijih palacinki. Kada vam se jede burek ili pita, a nemate kora – ovo se lako i brzo priprema, a ukus je izvanredan.
Sastojci
Palačinke
2 jajeta
200 ml mleka
300 ml vode
250 g mekog brašna
50 ml ulja


1 kašičica soli

Fil i preliv
200 g punomasnog belog sira
1 kisela pavlaka (vrhnje)
1 jaje
100 ml mleka
prstohvat soli
100 ml ulja

PRIPREMA
1.
Od sastojaka za palačinke umutiti testo, malo gušće nego za obične palačinke.
2.


Nauljite tiganj i uspite smesu za jednu deblju palačinku (od ove količine dobićete otprilike 10-tak palačinki). Preko nje sipati kašiku sira (usitnjenog) i blago ga utisnite. Kada se palačinka ispeče odozdo, ne okrećite je, već prebacite u nauljenu tepsiju, pribliznu veličini palačinke.
3.

  Ponovite postupak sa ostalim palačinkama i slazite ih u tepsiju jednu preko druge.
4.
Poslednju palačinku ispecite s obe strane, bez sira i njome poklopite burek.
5.
Pomešati pavlaku, jaje, mleko, so i ulje. Burek zasecite na osam delova i prelijte smesu preko njega.
6.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta.


Posluživanje
Najbolja je kad ostoji bar pola sata – ako moze da prezivi toliko. I uzivajte u delikatnom ukusu. Za mene je ovo ukusnije od pravog bureka, a zna se da je niški burek medju najboljima na Balkanu.
Prijatno i dobar tek!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar