nedjelja, 11. listopada 2015.

KREMENADLE U FANTASTIČNOM UMAKU OD AJVARA

Krmenadle u umaku od ajvara

Fino i pikantno za gurmane!
 Sastojci
    1,5 kg krmenadli odvojenih od kosti
    teglica od 350 gr ajvara
    250 gr feta sira
    400-500 gr fine testenine
    malo brasna


      suvi zacini vegeta
    malo so
    malo biber
    jedna saka bosiljka
    1 -2 glavice crnog luka

Priprema
    1.
    Krmenadle odvojiti od kosti, istuci tuckom za meso, posoliti, zaciniti vegetom i biberom i blago uvaljati u brasno. Visak brasna otresti.
    2.
    Na vrelom ulju prziti krmenadle sa jedne i sa druge strane kratko, samo toliko da malo porumene i odloziti sa strane.


      3.
    Na tom istom ulju proprziti sitno seckan crni luk, vratiti krmenadle i sipati vode da ih prekrije. Jako malo posoliti (feta sir je dosta slan) i dodati bibera. Poklopiti i krckati dok ne omeknu. Sipati ajvar, rastresti posudu da se ajvar rastvori i kuvati jos 5 minuta. Zatim dodati usitnjeni feta sir i kad se istopi dodati dosta naseckanog bosiljka.
    4.
    Ako volite ljuto onda koristite ljuti ajvar.
    5.
    Posluzite uz neku finu testeninu. Prijatno!
http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar