utorak, 13. listopada 2015.

GOVEĐI GULAŠ SA SATARAŠOM




  Nije me bilo teško nagovoriti i sa zadovoljstvom smo isprobali novo jelo moje kuhinje. Ako je ovo zanimljivo još nekome od vas, evo recepta...
SASTOJCI
40 dag junetine bez kosti
40 dag luka
1 č1šanja češnjaka
1 lovorov list
4 žlice ulja


1 staklenka staklenka domaćeg sataraša ili Podravkinog Đuveča

PRIPREMA
1.
Pripremiti sastojke: sataraš, Vegetu, češnjak a meso narezati na kockice te luk na sitno.
2.
U posudu staviti ulje pa na hladno ulje staviti luk a zatim i meso (Ovo radim kod svih vrsta gulaša od govedine i junetine).
3.


 
Također na hladno dodati Vegetu i lovorov list a zatim sve staviti pirjati. Uz povremeno miješanje pirjati na laganoj vatri dok tekućina nastala pirjanjem ne ispari.
4.
Nakon otprilike 1,5 sata pirjanja dodati nasjeckani češnjak, promiješati i po potrebi doliti  malo vode te nastaviti pirjati sve dok meso ne omekša (oko 1 sat). Tijekom pirjanja po potrebi dodavati još malo vode a pred kraj popapriti i po potrebi posoliti. Kod spremanja gulaša praktično je raditi veću količinu, pa kada je gotov dio spremiti u ledenicu. Gotovom gulašu dodati staklenku sataraša, pa sve još malo prokuhati. U ovom receptu korišten je domaći sataraš a može se koristiti i Podravkin Đuveč u limenci.
5.
Poslužiti uz kuhanu rižu.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar