utorak, 20. listopada 2015.

ČOKOLADNA KREM TORTA SA PIŠKOTAMA! HTELA SAM NAPRAVITI NEŠTO JEDNOSTAVNO, LAGANO...ZA DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA.



Moja "kreacija" je uspela, svi su bili oduševljeni. Torta je sva kremasta i oduševice ljubitelje čokolade.
SASTOJCI
400 g piškota
3 kom pudinga od čokolade
9 kašika šećera


1,5 l 1,3 l za fil + O,2 l za potapanje piškota
malo ruma
250 g maslaca
200 g čokolade (150 g za kuhanje i 50 g crne čokolade)
2 kesice vanilin šećera
250 g slatkog vrhnja ili 2 kesice šlaga za ukrašavanje

PRIPREMA
1.
Skuhati 3 pudinga od čokolade sa 9 kašika šecera u 1,3 litre mleka. U vruc puding dodati na kockice polomljenu čokoladu i promešati da se čokolada istopi i sjedini sa pudingom.
2.
Umutiti dobro maslac i dodati ohladjenom pudingu. Dobro sjediniti i umutiti zajedno.
3.


Kalup za tortu ili šerpu, obložiti prozirnom folijom.
Ja sam koristila šerpu prečnika  24 cm jer je dublja od kalupa i želela sam da mi torta bude viša. Ako koristite kalup veceg precnika, torta ce vam biti niža.

  4.
U malo hladnog mleka oko ( 2 dl ), dodati 2 kesice vanilin šecera i malo ruma. Dobro promešati.
5.
Piškote brzo umočiti sa obe strane i redjati u kalup. Prvo, uz rub kalupa, a zatim na dno.

6.
Staviti jednu trecinu fila, a zatim preko fila ponovo redjati piškote.

7.
Staviti drugu trecinu fila i ponovo poredjati piškote.
8.
Staviti treci deo fila. Višak piškota koji viri iznad fila preseci i poredjati preko fila. Ostaviti tako u frižideru preko noci.

9.
Sutradan okrenuti tortu  na tacnu gde cemo servirati tortu, skinuti foliju.


 10.
Ukrasiti po želji i poslužiti!
Ja sam ovu tortu ukrasila sa šlagom samo odozgo, a ostavila sa strane da se vide piškote. Ako celu tortu pokrivate sa šlagom, trebaće vam dupla količina šlaga, odnosno 500 ml slatke pavlake ili 4 kesice šlaga


http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar